Merhabalar,
Ben de predator.00 abime (yaşınız benden büyükmüş😊) katılıyorum. Hayatta belli bir konuda bir azınlığa mensup olmak belki bazen yorucu veya yıpratıcı gelebilir. Ama ne olursa olsun her olgu bu dünyadaki sahibine artılarla ve eksilerle gelir. Konu aseksüellikte de çok farklı değil. Mevcudun az olduğu bir kesimde yer almak anlaşılmamamıza veya iletişim kopukluğu yaşamamıza neden olabilir. Ama bence hepimizin de farkında olduğu iyi yanlarının olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Ve diğer aseksüel olmayan insanların bizi anlamadığından ötürü onlara kızmakla vakit harcamaktansa hayatımızı bizim çizdiğim düşüncesiyle ömrümüzü tamamlamalıyız bence. Her insanda empati olmasını bekleyemeyiz, bu empatinin özelliğine ve empatik insanların güzelliklerini göz ardı etmemize neden olur. Mensup olmadığı bir grubun düşüncesini anlamak bir insan için, her ne kadar bu kötü davranışları için meşru bir bahane olmasa da, zor olabilir. Dolayısıyla hayatımızı aseksüel olmayan insanların fikirlerini şekillendirmesine izin vermektense mutlu olduğumuz alanlarda varlığımızı ortaya koyabilmenin çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Şükretmeyo unutmamanız ve sağlıcakla kalmanız duasıyla😊.