-
Sepette ürün yok.
Yanıtla: Merhaba
Merhaba Asterion
Bu siteye henüz üye oldum. Ve aktif olmayışının beni de hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. Sanırım farklı olanlar kendileri gibi insanların arayışı içine giriyorlar. Aslında sosyal bakımdan epeyce aktif olduğumu söylemeliyim. Mükemmel arkadaşlık ilişkilerim var. Kimse beni aaseksüelliğimden dolayı dışlamadı. Bundan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşandığımı söyleyemem. Ama çevremde başka aseksüel yok ve bu yüzden şu sıralar kendim gibi olan insan arayışına girdim.
Bir ilişki arayışı içerisinde değilim. Ya da yaşımın çok genç olmasından kaynaklı romantik bir ilişkiye ihtiyaç duymuyorum. Zaten aromantik mi heteroromantik mi olduğumu da henüz bilemiyorum. Ayrıca ben aseksüelliğin mükemmel bir farklılık olduğu kanısındayım. Çevremdekilere de bunu söyleyip duruyorum zaten.
Birçoğu beni anlamıyor. Nasıl böyle bir şeyin mümkün olabileceğini algılayamıyorlar. Ancak aseksüel kimliğimden dolayı herhangi bir eleştiri ve küçümsemeye maruz kaldığımı dkesinlikle söyleyemem. İlk kez ile getirdiğimde zaten birçoğu kavramın anlamını bilmiyor. Uzun açıklamalarda bulunmak zorunda kalıyorum. Ama genelde son düşünceleri bunun geçici bir his olduğu ve doğru insanı bulduğumda değişeceği oluyor. Ben de henüz aromantik mi yoksa heteroromantik mi olduğumu tam olarak bilmediğimi söylüyorum. Yani belki bir gün birine aşık olabileceğimi ama bunun sıradan ilişkiler gibi yürümeyeceğini izah ediyorum. Yine de tam olarak anlaşıldığımı sanmıyorum.
Bence aseksüelliği bir eksiklik olarak düşün memelisiniz. Ben bunun hoş bir farklılık olduğunu düşünüyorum çünkü karmaşık ve yıpratıcı ilişkiler olmadan çok daha güzel şeylere vakit harcayabiliyoruz. Basit bir primat gibi dürtülerimizin kontrolünde yaşamıyoruz. (yanlış anlaşılmasın tabii, seks-pozitif bir insanım. Yani başkalarının cinsel ilişkileri beni ilgilendirmez ve onları bunun üzerinden eleştirmeye hakkım olmadığının bilincindeyim. Ama cinsel iliskilerin de hayvansal bir dürtü bir içgüdü olduğu gerçeği de inkar edilemez.)
Buranın daha aktif olmasını dilerdim. İnsanların birbirini cinsel obje olarak görmediği bir ortamda konuşmak, düşünceleri dile getirmek daha rahat olurdu. Çünkü ben sevgi dolu bir insanım. Ve bir insanı sevdiğimde gerek sözlerimle gerekse davranışlarımla hiçbir çekince olmaksızın göstermek isterim. Çok sevdiğim karşı cins arkadaşlarıma sevgimi gösterirkenki yanlış anlaşılma korkusunun ortadan kalkması güzel olurdu.
Sanırım konuyu çok fazla dağıttım. Ama takdir edersiniz ki aseksüellikle ilgili olarak aklımda çok fazla düşünce var. Ve dile getirme arayışındayım.
Umarım cevabımı görürsünüz.
Sevgilerimle…