-
Sepette ürün yok.
Yanıtla: Merhaba
Merhaba Arkadaşlar.
Forumda bir şeyler yazılırsa email gelir sanıyordum, o yüzden uzun zamandır bakmamıştım, meğer sohbet başlamış:) Ara sıra girip bakmak lazım galiba.
Sevgili Hilal,
Konuyla ilgili farkındalığın bence gıpta edilecek cinsten gerçekten. Aseksüellikle ilgili çok olumlu düşüncelerin var gibi görünüyor. Bu ilham verici. Aslında erken yaşta kendinle ve çevrenle pek fazla çatışmadan bunu keşfedebilmeni/kabul edebilmeni şaşırtıcı buldum. Bunda bol okuyup her şeyden haberdar olmanın ve iyimser, kendiyle barışık biri olmanın payı var sanırım. Umarım her zaman bu şekilde kendini anlamaya çalışır ve hayatını gerçekten istediğin/isteyeceğin şekillerde yaşamaya devam edersin.
Anlaşılamama sorunundan bahsetmişsin. Bütün dünya seks ve romantizm ile yatıp seks ve romantizm ile kalkarken biraz zor olacak gibi görünüyor gerçekten. Cinsellik fazlasıyla pohpohlanan bir şey. Tüketimi artırmaya bir faydası var sanırım, kapitalist sistemin önemli unsuru gibi. ABD’de cinsellik tabularını kapitalizm karşıtı hippiler yıktı ama bugün pek çok reklama cinsellik vurgusu var. Parfümü, şampuanı geçelim dönercinin bile reklamı cinsel göndermeli olabiliyor. Burada cinselliği tabu haline getirmiş kapalı toplumları savunuyor gibi olmayayım tabii, hatta şöyle düşündüm şu anda, açık toplumlarda serbestleştirilerek/teşhir edilerek, kapalı toplumlarda tabulaştırılarak önem kazanıyor. Ya da önemli kalmaya devam ediyor.
Sohbeti bu başlık altında devam ettirmemiz doğru mu bilmiyorum ama yazdığın sorularla ilgili de bir şeyler yazmak isterim. Sanırım ben aseksüel olmaktan pek de mutlu olmadım çoğu zaman. Başka türlü olamazdı ama böyle olmak da beni hiçbir yere ait değilmişim gibi hissettirdi ve zamanla iyice yalnızlaştırdı.
Çevremdekilerin tepkilerine gelince, aslında insanların cinsel tercihlerinin kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum, gerekmedikçe söylemiyorum da bunu. Merak eden arkadaşlarıma söyledim elbette yeri geldikçe. Zaten sen tuhafsın deyip geçiştiren oldu, kendileriyle ya da birileriyle aramı yapmak için uğraşanlar oldu, psikologa götürmeye çalışanlar oldu… Bazen canım sıkıldı, bazen beni anlamadılar vs derken yıllar geçti, artık pek kimse uğraşmıyor. Hala birlikte yaşadığım ailemin ise aseksüellik konusunda fikri olmayabilir ama evde kalmış kız konusuna hakimler, evlenmediğime üzülüyorlar fakat çok da yadırgamıyorlar böyle yaşayabilmemi. Bunu şu sebeple yazdım; aseksüellik eşcinsellik kadar büyük bir ayırt edici kimlik sayılmıyor galiba. Eşcinsellerin varlığından ciddi ciddi rahatsız olacak, onlarla arkadaşlık dahi etmeyecek insanlar var toplumumuzda ne yazık ki ama aseksüellik yüzünden kimse bize eşcinsellere davrandığı kadar katı davranmaz sanırım. Görünüşe göre LGBTİ’nin en kabul edilebilir unsuruyuz, daha asi olmalıyız belki de:)
Ve yine Hilal, aromantik olmayabilirim demişsin. Umarım aromantik olmamaya karar vermene sebep olacak kişi seninle aynı tercihlere sahip biridir, yoksa kalp kırıklığı yaşanabilir. Ben bundan korktuğum için ve içimde platonik duygular oluşabileceğini de tecrübe ettiğim için özellikle uzak duruyorum bu mecradan.
Sevgili Antahasia,
Yazdıklarına çok yakın hissettim kendimi. Fakat çevremizle aramızı çok da açmamalıyız belki de. İnsanların çoğuyla bizim aramızda bir farklılık olabilir tamam ama benzerlikler de var, hem de çokça. Bunlara odaklanabiliriz. Kendim de her şeyi çözmüş değilim ama bunları yazmak istedim. Her ne kadar yalnızlıktan şundan bundan yakınsam da yalnızlıktan zevk alıp tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ara sıra arkadaşlarla yapılacak konuşulacak ortak şeyler de bulunuyor. Yoksa da yaratabiliriz, herkesin hayatına renk gelir:)
Cuma gecesi yorgunluğu ile bu konular üzerine düşünmek yorucu oluyormuş gerçekten:) O yüzden sürç-i lisan ettimse affola. Görüşlerim kişisel ve hatta geçici olabilir, sadece içimden geçenleri yazdım. Konuşmaya devam ettikçe eminim tutarsızlıklar kararsızlıklar yerini daha oturmuş düşüncelere bırakır.
Görüşmek dileğiyle…