merhaba

Ana Sayfa Forumlar HOŞGELDİN Merhaba merhaba

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
    gizem
    Üye

merhaba,

34 yaşındayım, daha önce karşı cinsle cinsel birlikteliğim oldu, şu anda da evliyim, ancak son iki yıldır hiçbir şey hissetmiyorum, istemiyorum ve evlilik ilişkisinde en önemli şeyin cinsellik olduğunu düşünen bir kocam var, bu beni deli ediyor, çünkü bir sürü paylaşılması, yardımlaşılması gereken şey varken cinsellikte ısrar edilmesi iyice soğumama sebep oluyor. sadece kocama değil, kimseye karşı bir şey hissetmiyorum. boşanmayı düşünüyorum.

sizden ricam bir kişinin daha sonra aseksüel olup olamayacağı hakkındaki fikirlerinizi paylaşmanız. depresyonda mıyım, yoksa bu bir değişim mi, bu konuda fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum.

Orion
    Üye

Merhaba Gizem
    Elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. Önceliikle cinsel yönelimin akışkan olmasından bahsedelim. Hayatımız boyunca nasıl düşüncelerimiz, inançlarımız hatta fiziksel görünüşümüz değişiyorsa cinsel yönelimimiz de öyle değişebiliyor. Doğal olarak önceden seksüel bir insan olman şimdi aseksüel olmana bir engel değil, veya tam tersi şu an aseksüel olman bunun artık taşa yazılı bir gerçek olduğu anlamına gelmiyor.

Kendinle ilgili sorgulamanı önerebileceğim şeyler var. Örneğin, cinsel çekimi sadece kocana karşı duymuyor olabilir misin? Belki sadece onunla birlikte olmak istemiyorsundur. Duygusal bi boşlukta olman libido düşüklüğüne sebep olabilir mi? Eşinin seni zorlaması geri tepme yaratıyor olabilir mi? Bu konuyu onunla konuşmak ister misin? Belki başka sorunlarınız seni ondan uzaklaştırıyordur. Sonuçta cinsellik çok içsel bir konu, iç dünyanda birine kızgın veya kırgınsan onu cinsel olarak arzulamayabilirsin.

Tartışmak veya konuşmak istediğin şeyler de varsa yaz lütfen. Kendine iyi davran, kendini suçlayıp acı çekme 🙂

gizem
    Üye

Sevgili Orion,

Bana cevap yazdığın için çok teşekkür ederim, sanırım son zamanlarda yaşadığım en değerli paylaşım oldu bu. Açıkçası evlenerek kısıtlanmış, fakirleşmiş ve her konudaki heyecanı kaybetmiş gibi hissediyorum. Bu da eşime karşı öfke duymama sebep oluyor, bu öfke ve sanıyorum içinde olduğum depresyon da beni cinsellikten uzaklaştırdı. Bu da aramızın iyice açılmasına sebep oldu. Öte yandan eşimi bir kenara bırakırsam başka birine de hiçbir çekim duymuyorum. Bu geçici olabilir elbette ama kendimi sorgulamaya başladım ve çocukluktan beri aşk tanımımın romantizmle eş değer olduğunu, birini beğenmemin onu arzulamak olmadığını, kafa yapısı ve paylaşımın benim için öncelikli olduğunu, seksin yaşamak istediğim veya zaman zaman zorunluluktan yaşadığım çok sonraki bir aşama olduğunu, kendime birlikte mutlu olacağım, eğlenebileceğim, paylaşımda bulunabileceğim bir eşlikçi aradığımı ve bunun neticesinde seks yapabileceğimi, aksi halde yani şu anda olduğu gibi bunların yokluğunda seks yerine kendimi adayabileceğim, meşgul olabileceğim bir şeylere ihtiyaç duyduğumu fark ettim. Şu anda kitap okumayı sekse yeğleyebilirim. Kocam olmayan bir başkasına platonik olarak aşık olabilirim ama asla onu arzulayamam gibi.

Çok karışık oldu belki, ama gerçekten aynen bu düşünce ve duygularla karmakarışık haldeyim.

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.