Selam :))

Ana Sayfa Forumlar HOŞGELDİN Merhaba Selam :))

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar

Herkese selamlar! Siteye bir süredir üyeyim fakat bir türlü yazma fırsatım olmamıştı. Neyse, artık var. 🙂 Bu yüzden çok geç olmadan sizlere kendimi biraz tanıtmak isterim. İsmim İnci. 25 yaşındayım. Ocak sonunda 26 olacağım. İstanbul’danım. Üniversite son sınıfta öğrenciyim, Siyaset Bilimi okuyorum. Hobilerimi sonra söylerim. ^^

Birçok kafa karışıklığı ve hüsran sonucu varılan bir “BENİM NEYİM VAR?!?” hezeyanı sonrası internette araştırma yaparken aseksüellik ve AVEN’la tanıştım ve hiçbir şeyimin olmadığını öğrenip rahatladım. ^^ Bu olay birkaç ay öncesine, yaz aylarına denk geliyor. O günden beri kendimi aseksüel olarak tanımlıyorum. Zaman zaman yine kafa karışıklıkları, sorgulama durumları oluyor tabi ama en azından yalnız olmadığımı biliyorum ve durumu tartmak istediğim zaman kullanabileceğim düşünsel araçlara sahibim artık. Gerçekten de aseksüelliğimi keşfetmemle birlikte toplumsal cinsiyet ve cinsellik (gender & sexuality) konularına ilgim genel anlamda çok arttı. Sadece kendi cinselliğim değil, genel olarak cinselliğe dair bir nevi eğitim oldu benim için bu süreç. Artık aseksüelliğin yanı sıra LGBTIQA+ topluluğu ve haklarıyla da daha yakından ilgili bir birey olduğumu söyleyebilirim. Şu kısaltmayı da değiştirip daha kısasını bulsunlar artık! 🙂

Siz diğer sevgili aseksüellerle konuşmak, tanışıp kaynaş olmak isterim. Lütfen yazmaktan çekinmeyin. Sevgiler. ^^

Anonim
    Pasif

Merhaba Inci 🙂 Süreç bende de çok benzer gelişti. Ufak bir farkla: Ben yönelim-kimlik olarak dışından olduğumu düşünerek LGBTI mücadelesini bi ucundan tutmaya çabalarken bide baktım onun A’sı da varmış! 🙂 Sonra aseksüelliği okudukça hissettiklerimin, düşündüklerimin aslında hiç de “garip şeyler” olmadığının farkına vardım, kendime haksızlık etmişim. 🙂

Selam gumgumok. 🙂 Biri yazınca çok mutlu oldum şimdi. Keşke buralar biraz hareketlense.

Ben pek aktivist sayılmam aslında, maalesef yoğunluk imkan vermiyor. :/ Fakat elimden geldiğince manevi destek vermeye ve başta aseksüellik olmak üzere farklı cinsiyet ve cinsel yönelim kimliklerini merak edenlere bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıyorum.

Anonim
    Pasif

Evet hareketlense güzel olur da benim son hareketlendirme girişimim samimiyetine çok da inanmadığım bi üyenin “kendinden bahsetsene” demesiyle sonlandı 🙂 Benim ucundan tutmaktan kastım da ondan ibaret, yapabildiğim farklı bir şey yok malesef :/ Ama küçümsemeyelim yine de, sonuçta birilerine “Acaba?” dedirtebiliyorsak bu da bir şey 🙂

evet gördüm o konuşmayı biraz “ilginç” olmuş. 🙂 neyse, zamanla yeni üyeler gelecektir diye ümit edelim. ben biraz kendimi ifşa etmek pahasına insanlara yeri geldiğinde aseksüel olduğumdan bahsedip sorularını cevaplamaya gayret ediyorum kendi adıma. tabi ki kimse bunu yapmaya mecbur değil ama ben görünürlük kazanmamızın önemli olduğunu düşündüğüm için yapıyorum ve dediğin gibi küçümsenecek bir şey değil bu çaba. zaten başka türlü nasıl olur bu iş bilmiyorum. 🙂 isteyen herkes ufak ufak bahsedecek işte. bunun dışında lgbt+ topluluğunun yanında yer almak da süreci kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.

Anonim
    Pasif

Biraz da farklı bir yerde duruşumuzdan sanırım, hiç lafı gelmedi bende. 🙂 Yakınımdaki birkaç insan dışında buna dair konuşmadım kimseyle. Çünkü herkes sadece kimin kimle, neyi nasıl yaptığıyla ilgili gibi, yapmadıklarımızla ilgilenmiyorlar-neyse ki-. Bide insanlar bunun mümkün olduğuna çok inanamıyorlar. “Nasıl yani, hiç mi bi sey hissetmiyon?” tepkileri. 🙂

dnzdmr
    Üye

Hoş geldin sailor mercury :);)

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.