Merhaba

Ana Sayfa Forumlar HOŞGELDİN Merhaba Merhaba

  • Bu konu 33 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son 3 yıl 1 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 34)
  • Yazar
    Yazılar
  • #654
    Anonim
    Pasif

    Merhaba.

    Aktif görünmeyen bir foruma yazmak mektubu şişenin içine koyup denize atmak gibi geliyor ama forumun aktif olması güzel olurdu bence. Bu umutla kendimi tanıtıp merhaba demek istiyorum.

    Ben şu anda otuzlu yaşlarda olan ve daima aseksüel+aromantik bir hayat sürmüş biriyim. Psikiyatr vs tarafından aseksüellik konusunda tescilim yok ama bunca yıldır böyle yaşıyorsam böyledir deyip kabullenmeye çalışıyorum. Kabullenmeye çalışıyorum çünkü çoğu insan çok kolay ve doğal bir şekilde romantik-seksüel ilişkilerin içinde dalarken benim buna yanaşamamamı genellikle bir eksiklik olarak gördüm, ya da bir gün aşılması gereken bir şey gibi. Ve bu durumun verdiği sıkıntıyı ertelemeye çalıştım; “ilerde bakarım”, “belki bir gün birini çok severim” gibi düşüncelerle. Ancak zamanla karakterimin böyle olduğunu ve başka türlü olamayacağını anladım.

    “Karakterim olduğunu anladım” deyince yanlış bir şey söylemişim gibi geldi aslında. Çünkü bu durumun biyolojik olması bekleniyor galiba, sitenin girişinde de “aseksüellik seçim değildir” yazıyor. Ancak kendimle ilgili tespitim bunun biyolojik değil ama psikolojik zorunluluktan gelen bir seçim olduğu. Yani bazı dürtülerimi bastırarak daha mutlu ve daha kendim gibi olabileceğim için böyle yaşıyorum. Şimdilik düşüncem bu, yarın başka türlü olur mu bilmiyorum.

    Bu konuda araştırma yapmaya ve kendimle ilgili durumları çözmeye çalışmaya devam edeceğim sanırım. Bu foruma da hem bu konuda hem de başka konularda konuşup tartışabileceğim insanlarla bir arada olmak için kayıt olmak istedim. Konuşup tartışmak, keşfetmek, üretmek ve dost olmak dileğiyle… Selamlar herkese…

    #664
    Anonim
    Pasif

    Herkese merhaba. İnternet sitesine yeni kayıt oldum.

    #668
    Anonim
    Pasif

    Merhaba Asterion

    Bu siteye henüz üye oldum. Ve aktif olmayışının beni de hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. Sanırım farklı olanlar kendileri gibi insanların arayışı içine giriyorlar. Aslında sosyal bakımdan epeyce aktif olduğumu söylemeliyim. Mükemmel arkadaşlık ilişkilerim var. Kimse beni aaseksüelliğimden dolayı dışlamadı. Bundan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşandığımı söyleyemem. Ama çevremde başka aseksüel yok ve bu yüzden şu sıralar kendim gibi olan insan arayışına girdim.

    Bir ilişki arayışı içerisinde değilim. Ya da yaşımın çok genç olmasından kaynaklı romantik bir ilişkiye ihtiyaç duymuyorum. Zaten aromantik mi heteroromantik mi olduğumu da henüz bilemiyorum. Ayrıca ben aseksüelliğin mükemmel bir farklılık olduğu kanısındayım. Çevremdekilere de bunu söyleyip duruyorum zaten.

    Birçoğu beni anlamıyor. Nasıl böyle bir şeyin mümkün olabileceğini algılayamıyorlar. Ancak aseksüel kimliğimden dolayı herhangi bir eleştiri ve küçümsemeye maruz kaldığımı dkesinlikle söyleyemem. İlk kez ile getirdiğimde zaten birçoğu kavramın anlamını bilmiyor. Uzun açıklamalarda bulunmak zorunda kalıyorum. Ama genelde son düşünceleri bunun geçici bir his olduğu ve doğru insanı bulduğumda değişeceği oluyor. Ben de henüz aromantik mi yoksa heteroromantik mi olduğumu tam olarak bilmediğimi söylüyorum. Yani belki bir gün birine aşık olabileceğimi ama bunun sıradan ilişkiler gibi yürümeyeceğini izah ediyorum. Yine de tam olarak anlaşıldığımı sanmıyorum.

    Bence aseksüelliği bir eksiklik olarak düşün memelisiniz. Ben bunun hoş bir farklılık olduğunu düşünüyorum çünkü karmaşık ve yıpratıcı ilişkiler olmadan çok daha güzel şeylere vakit harcayabiliyoruz. Basit bir primat gibi dürtülerimizin kontrolünde yaşamıyoruz. (yanlış anlaşılmasın tabii, seks-pozitif bir insanım. Yani başkalarının cinsel ilişkileri beni ilgilendirmez ve onları bunun üzerinden eleştirmeye hakkım olmadığının bilincindeyim. Ama cinsel iliskilerin de hayvansal bir dürtü bir içgüdü olduğu gerçeği de inkar edilemez.)

    Buranın daha aktif olmasını dilerdim. İnsanların birbirini cinsel obje olarak görmediği bir ortamda konuşmak, düşünceleri dile getirmek daha rahat olurdu. Çünkü ben sevgi dolu bir insanım. Ve bir insanı sevdiğimde gerek sözlerimle gerekse davranışlarımla hiçbir çekince olmaksızın göstermek isterim. Çok sevdiğim karşı cins arkadaşlarıma sevgimi gösterirkenki yanlış anlaşılma korkusunun ortadan kalkması güzel olurdu.

    Sanırım konuyu çok fazla dağıttım. Ama takdir edersiniz ki aseksüellikle ilgili olarak aklımda çok fazla düşünce var. Ve dile getirme arayışındayım.

    Umarım cevabımı görürsünüz.

    Sevgilerimle…

    #669
    Anonim
    Pasif

    Merhaba ben de bugün kaydoldum. Ama buralar beklediğimin aksine çok ıssız görünüyor. 🙁

    #671
    Anonim
    Pasif

    Merhabalar çok haklısınız

    #672
    Anonim
    Pasif

    AVEN kadar aktif olabileceğini düşünmüyorum ama en azından birlik beraberlik ve dayanışma ortamı olsaydı daha iyi olurdu. Çünkü bir insanın aseksüel olduğunu kabul etmesi kadar bunu diğer insanlara açıklaması da oldukça zor.

    #673
    Anonim
    Pasif

    Merhaba athanasia. 🙂
    Buralarda birilerinin dolaştığını bilmek güzel. Kücük bir olasılık biliyorum ama umarım AVEN’deki gibi bir dayanışma ortamı oluşturabiliriz. Onlarla da konuştum aslında ama bu konuyu öncelikle kendi kültürümde yetişmiş bir insanla konuşmayı tercih ederim.

    Bu arada keşke forum her aktif olduğunda e-postalarımıza bildirim gelseydi. Daha kolay olurdu.

    #674
    Anonim
    Pasif

    Yukarıda kendi aseksüel yaşamım hakkında birkaç noktaya değinmiştim. Acaba sizlerin yaşamında nasıl etkileri var? Aseksüel olmaktan mutlu musunuz? Çevrenizdekiler bunu nasıl karşılıyor?

    Örneğin ben anlaşılmıyorum. İnsanlar bunun geçici bir his olduğunu düşünüyor ve doğru insanı bulunca ortadan kalkacağını söylüyorlar. Ben de onlara geçici olmasının mümkün olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Doğru insanı bulmak belki romantik çekimimi değiştirir. Aromantikliğimi sona erdirir. Ama aseksüelligi değiştirecek bir unsur değil.

    #682
    Anonim
    Pasif

    Merhabalar. Yazılanları okuyup okuyup ben de bir şeyler yazmak istiyorum ama genelde gün sonunda baktığımdan çok enerjim olmuyor. Yalnız değiliz buralarda, bilin istedim 🙂
    Sevgiler

    #683
    Anonim
    Pasif

    Aseksüel olduğumu çevremde bulunan hiç kimse bilmiyor. Aileme ya da arkadaşlarıma aseksüel olduğumu söylemek istemiyorum çünkü bunu tam anlamıyla anlayacaklarını düşünmüyorum. İnsanların ne dediklerini pek umursamam ama bu konuda bana verecekleri herhangi bir tepkiye psikolojik olarak hazır olduğumu düşünmüyorum.
    Yaşamımda nasıl etkileri var? Bu soruya nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum. Karmaşık. Bazenleri kendime şu soruyu soruyorum:
    “Aseksüel olduğumu hiç bilmesyedim, normal olanın ben olduğumu ve diğer insanların tuhaf varlıklar olduklarını düşünmeye devam etseydim her şey daha mı iyi olurdu?”
    Aseksüel olmaktan mutlu musunuz? Aseksüel olmamanın nasıl bir duygu olduğunu bilmediğim için bu soruyu cevaplayamayacağım. Ama beni tanımlayan bir kelime bulmaktan mutluyum. AVEN’e kayıt olduğumda hissettiklerim ise mutlulukla açıklanamaz.

    #684
    Anonim
    Pasif

    Merhaba Arkadaşlar.

    Forumda bir şeyler yazılırsa email gelir sanıyordum, o yüzden uzun zamandır bakmamıştım, meğer sohbet başlamış:) Ara sıra girip bakmak lazım galiba.

    Sevgili Hilal,
    Konuyla ilgili farkındalığın bence gıpta edilecek cinsten gerçekten. Aseksüellikle ilgili çok olumlu düşüncelerin var gibi görünüyor. Bu ilham verici. Aslında erken yaşta kendinle ve çevrenle pek fazla çatışmadan bunu keşfedebilmeni/kabul edebilmeni şaşırtıcı buldum. Bunda bol okuyup her şeyden haberdar olmanın ve iyimser, kendiyle barışık biri olmanın payı var sanırım. Umarım her zaman bu şekilde kendini anlamaya çalışır ve hayatını gerçekten istediğin/isteyeceğin şekillerde yaşamaya devam edersin.

    Anlaşılamama sorunundan bahsetmişsin. Bütün dünya seks ve romantizm ile yatıp seks ve romantizm ile kalkarken biraz zor olacak gibi görünüyor gerçekten. Cinsellik fazlasıyla pohpohlanan bir şey. Tüketimi artırmaya bir faydası var sanırım, kapitalist sistemin önemli unsuru gibi. ABD’de cinsellik tabularını kapitalizm karşıtı hippiler yıktı ama bugün pek çok reklama cinsellik vurgusu var. Parfümü, şampuanı geçelim dönercinin bile reklamı cinsel göndermeli olabiliyor. Burada cinselliği tabu haline getirmiş kapalı toplumları savunuyor gibi olmayayım tabii, hatta şöyle düşündüm şu anda, açık toplumlarda serbestleştirilerek/teşhir edilerek, kapalı toplumlarda tabulaştırılarak önem kazanıyor. Ya da önemli kalmaya devam ediyor.

    Sohbeti bu başlık altında devam ettirmemiz doğru mu bilmiyorum ama yazdığın sorularla ilgili de bir şeyler yazmak isterim. Sanırım ben aseksüel olmaktan pek de mutlu olmadım çoğu zaman. Başka türlü olamazdı ama böyle olmak da beni hiçbir yere ait değilmişim gibi hissettirdi ve zamanla iyice yalnızlaştırdı.

    Çevremdekilerin tepkilerine gelince, aslında insanların cinsel tercihlerinin kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum, gerekmedikçe söylemiyorum da bunu. Merak eden arkadaşlarıma söyledim elbette yeri geldikçe. Zaten sen tuhafsın deyip geçiştiren oldu, kendileriyle ya da birileriyle aramı yapmak için uğraşanlar oldu, psikologa götürmeye çalışanlar oldu… Bazen canım sıkıldı, bazen beni anlamadılar vs derken yıllar geçti, artık pek kimse uğraşmıyor. Hala birlikte yaşadığım ailemin ise aseksüellik konusunda fikri olmayabilir ama evde kalmış kız konusuna hakimler, evlenmediğime üzülüyorlar fakat çok da yadırgamıyorlar böyle yaşayabilmemi. Bunu şu sebeple yazdım; aseksüellik eşcinsellik kadar büyük bir ayırt edici kimlik sayılmıyor galiba. Eşcinsellerin varlığından ciddi ciddi rahatsız olacak, onlarla arkadaşlık dahi etmeyecek insanlar var toplumumuzda ne yazık ki ama aseksüellik yüzünden kimse bize eşcinsellere davrandığı kadar katı davranmaz sanırım. Görünüşe göre LGBTİ’nin en kabul edilebilir unsuruyuz, daha asi olmalıyız belki de:)

    Ve yine Hilal, aromantik olmayabilirim demişsin. Umarım aromantik olmamaya karar vermene sebep olacak kişi seninle aynı tercihlere sahip biridir, yoksa kalp kırıklığı yaşanabilir. Ben bundan korktuğum için ve içimde platonik duygular oluşabileceğini de tecrübe ettiğim için özellikle uzak duruyorum bu mecradan.

    Sevgili Antahasia,
    Yazdıklarına çok yakın hissettim kendimi. Fakat çevremizle aramızı çok da açmamalıyız belki de. İnsanların çoğuyla bizim aramızda bir farklılık olabilir tamam ama benzerlikler de var, hem de çokça. Bunlara odaklanabiliriz. Kendim de her şeyi çözmüş değilim ama bunları yazmak istedim. Her ne kadar yalnızlıktan şundan bundan yakınsam da yalnızlıktan zevk alıp tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ara sıra arkadaşlarla yapılacak konuşulacak ortak şeyler de bulunuyor. Yoksa da yaratabiliriz, herkesin hayatına renk gelir:)

    Cuma gecesi yorgunluğu ile bu konular üzerine düşünmek yorucu oluyormuş gerçekten:) O yüzden sürç-i lisan ettimse affola. Görüşlerim kişisel ve hatta geçici olabilir, sadece içimden geçenleri yazdım. Konuşmaya devam ettikçe eminim tutarsızlıklar kararsızlıklar yerini daha oturmuş düşüncelere bırakır.

    Görüşmek dileğiyle…

    #685
    Anonim
    Pasif

    Bence aseksüelliği bir eksiklik olarak düşün memelisiniz. Ben bunun hoş bir farklılık olduğunu düşünüyorum çünkü karmaşık ve yıpratıcı ilişkiler olmadan çok daha güzel şeylere vakit harcayabiliyoruz. Basit bir primat gibi dürtülerimizin kontrolünde yaşamıyoruz. (yanlış anlaşılmasın tabii, seks-pozitif bir insanım. Yani başkalarının cinsel ilişkileri beni ilgilendirmez ve onları bunun üzerinden eleştirmeye hakkım olmadığının bilincindeyim. Ama cinsel iliskilerin de hayvansal bir dürtü bir içgüdü olduğu gerçeği de inkar edilemez.)

    Buranın daha aktif olmasını dilerdim. İnsanların birbirini cinsel obje olarak görmediği bir ortamda konuşmak, düşünceleri dile getirmek daha rahat olurdu. Çünkü ben sevgi dolu bir insanım. Ve bir insanı sevdiğimde gerek sözlerimle gerekse davranışlarımla hiçbir çekince olmaksızın göstermek isterim. Çok sevdiğim karşı cins arkadaşlarıma sevgimi gösterirkenki yanlış anlaşılma korkusunun ortadan kalkması güzel olurdu.

    Sevgili Hilal,

    Yazdığın şu bölümü ayrıca alıntılamak istedim. Bu düşüncelerine ben de yürekten katılıyorum, bunu insanlara anlatabilmek güzel olurdu. Hatta genel olarak toplum bu dediklerini başarabilse, daha dostça yaşayabilsek, her şeye ama her şeye cinsellik karıştırmasak iyi olurdu.

    #688
    Anonim
    Pasif

    Sevgili Athanasia, adını yanlış yazdığımı farkettim ama düzeltme seçeneği aktif değil, düzeltemedim o yüzden, kusura bakma lütfen:)

    #690
    Anonim
    Pasif

    Anladığım kadarıyla şu an bu başlığı takip eden dört kişi var. Umarım zamanla artar sayımız. 🙂

    Benim kendimi böylesine kabullenişimin nedeni sanırım çocukluktan itibaren farklı olduğumu bilmekti. Her zaman “ben evlenmeyeceğim.” derdim. Gerçi küçükken böyle şeyler dediğinizde insanlar istisnasız “ben de küçükken öyle derdim. Hele bir büyü de göreyim seni.” şeklinde tepki verirlerdi. Fakat aradan geçen zaman benim görüşümde hiçbir şey değiştirmedi. Aynı şeyi demeye devam ediyorum. Tabii aynı tepkileri veren insanlar bitmiş değil. Yaşça benden büyük kişiler söylediklerimin hala çok genç olmamdan kaynaklandığını düşünüyorlar. Çünkü daha 19’umu doldurmadım. Ve buradaki çoğu kişiden de daha gencim muhtemelen.

    Birkaç yıl önce beni tanımlayan bu terimle karşılaştım. Akabinde araştırıp yalnız olmadığımı anladım. Bir insanın yalnız olmadığını bilmesi güzel bir duygu. Ayrıca birine bir şeyi açıklarken bu tarz terimler işi çok fazla kolaylaştırıyor. Birine ben böyle böyle hissediyorum demektense açıklamaya “ben aseksüelim” diye başlamak, karşınızdakinin sizin yalnız olmadığınızı anlamanızı da sağlıyor.

    Asterion,

    Evet çoğu zaman kendimle barışık bir insanım. Ve ait olduğum bu kimliğin beni özel kıldığı düşüncesindeyim. Ya da bilemiyorum belki de özel olduğumu düşünmek hoşuma gidiyor. Çünkü hayatımın hiçbir anında sıradan olmak istemedim. Zaten aseksüel oluşumun dışındaki diğer özelliklerim de beni “normal” bir insan sınıfından çıkarmaya yetecek cinsten. Hatta hayattaki en büyük korkum sıradan bir insan olarak hayata gözlerimi yummak. Bu yüzden olduğum insanı kabullenmek benim için zor olmadı.

    Evet duygusal yönelimim hakkında kesin bir fikrim yok henüz. ”Umarım aromantik olmamaya karar vermene sebep olacak kişi seninle aynı tercihlere sahip biridir” demişşin. Bu konuyu şöyle açıklayabilirim: ben mükemmelliyetçilikle kafayı bozmuş bir insanım. Aşk tam olarak nasıl bir şey bilmiyorum ama birine aşık olacaksam, o şahıs mükemmele yakın biri ve aynı zamanda da beni kim olduğumla ilgili yargılamayacak bir insan olurdu. Ve tahmin edilebilir ki böyle bir insanla karşılaşmam kolay değil. hatta kolay değilden de fazla, imkansız gibi bir şey. bu yüzden yaşamımı aromantik olarak devam edeceğim gibi duruyor.

    ayrıca tüm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. ama gerçekleşmesi çok kolay hayallerim yok. yine de ben elimden geleni yapacağım. 🙂

    Athanasia,

    insanların anlamayacağı duygusunun ne kadar rahatsız edici olabileceğinin farkındayım. ama bazen umursamamak gerekir diğerlerini. açıkçası ben aseksüel olduğumu kimseden saklamıyorum. bu insanların kabullendiği ya da tuhaf ve saçma olduğumu düşünmedikleri anlamına da gelmiyor tabii ki. kendimi öyle koşullandırdığımı düşünenler de var geçici olduğunu iddia edenler de. ama başkalarının ne düşündüğüyle çok ilgilenmiyorum. zira tarihte gıptayla baktığımız bir çok insan umursamamış hatta bazen dışlanmış insanlar. bir de mutluluğun anahtarı olduğumuz insanı kabullenmek sanırım. 🙂

    #691
    Anonim
    Pasif

    Teşekkürler

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 34)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.